Om Blogging

Jeg har satt opp en ny WordPress blogging site på humlesite.eu. Den er laget som en «multi-site» løsning med BuddyPress installert. Det innebærer at det er en «sosial» site, samtidig som brukere kan registrere seg og opprette en egen blogg. Det er lagt inn omlag 145 forskjellige «themes», noe som gjør at man har relativt god sjanse til å finne noe man liker.

Det finnes jo en masse gratis blogg løsninger. Noe av det enkleste å komme i gang med er vel Bloggspot. Det er bare å signe opp, og så er man i gang. En fellesnevner for de aller fleste gratis løsninger er de ikke er helt fri for reklame eller annonser. Ønsker man en blogg som er fri for annonser, må man enten sette opp en selv, som dog er mye enklere nå enn det har vært tidligere, eller man kan oppgradere til en betalt løsning.

WordPress er jo en av de store kjente systemer som brukes av veldig mange bloggere verden over. Det finnes veldig mange tilpasningsmuligheter for å få nettsiden til å se ut slik du vil. For en som er ny i forhold til dette systemet, kan det kanskje være litt av en oppgave å sette seg inn i alt. Imidlertid kan man med noen ganske få knep komme i gang. Så kan man pusle litt nå og da for å tilpasse sakene etterhvert som man blir mer kjent med systemet.

Kunne du tenke deg å teste litt eller sette opp en blogg her, kan du bare registrere deg på denne nettsiden, og krysse av at du vil ha en blogg. Det er helt gratis. Denne bloggen er fri for reklame. Om du finner tonen med blogge-systemet, og etterhvert vil ha den over på et eget domene-navn, da kan du velge om du vil eksportere ut dataene dine, og lese dem inn på den nye siden (om du bruker WordPress på den også da), eller om du vil oppgradere til en pro-løsning her. Da kan du få ditt eget domenenavn på bloggen, samtidig som du er tilknyttet bloggefelleskapet her.

Mye av programvaren for dette systemet er gratis. Skal du ha en egen nettside med eget domene-navn, må domenet kjøpes, og så må du ha et web-hotell som også har en pris. Det er ikke så veldig dyrt, men du må regne 4-500 kroner pr år. En del av tilleggene som då får her er ikke gratis, og må kjøpes utenom om du skal ha løsningen på et eget web-hotell. Skal du sy sammen alt dette må du ha en del kompetanse også.

Det er OK å gjøre seg kjent med systemet på et gratis system først. Begynne å blogge litt, for å se at man kommer i gang med blogging.

Hvem er bloggeren ? 

Det må være en som har noe på hjertet som ønskes publisert. Som synes det er moro å skrive, og dele med andre. Facebook og Twitter kan man jo dele en del saker på. Kortere meldinger og innlegg egner seg godt her. Et blogg innlegg, er gjerne noe lengre. Det kan være artikler, dikt, billeder med tekst, eller mer til. Man kan så lenke blogg-innlegget på Facebook og andre sosiale medier for å distribuere budskapet. Bloggen på dette systemet kan man kople til facebook-kontoen sin, og få automatisk distribuert innleggene sine på en rekke sosiale medier.

For den som har lyst til å prøve, er det bare å registrere seg en konto her, og gå i gang og blogge. Morsom julesyssel – er det ikke.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *