Ønsker du å ha med e-post adresser på nettstedet ditt. Mange sier det er en dårlig løsning da spam-roboter samler opp e-post adressen, med det resultat at du drukner i spam. Det er helt riktig, om man ikke koder e-post adressen. Man bør ikke legge den inn som fritekst. Slik gjør du på bloggen din om du har den her:

  1. Skriv inn e-post adressen din der du vil ha den
  2. Trykk på lenke-verktøyet på menyen
  3. skriv mailto: og så e-post adressen din.
  4. Klikk OK.

Screen Shot 2013-02-06 at 4.23.17 AM

Du ser nå at du har fått en lenke på e-post adressen. Når du publiserer artikkelen vil den bli kodet automatisk. For å kontrollere dette, kan du bruke «view page source» i nettleseren, og søke på e-post adressen – ikke funnet. søker du på teksten rundt, vil du se at der den står, er det nå masse koder.

Sjekk denne:

Screen Shot 2013-02-06 at 4.25.25 AM

Viktig merknad: Dersom du har en wordpress blogg et annet sted, er det ikke sikkert denne funksjonaliteten er installert. For at det skal virke må utvidelsen (plugin) «Email Encoder Bundle» være installert. Her på humlesite.eu er denne automatisk installert. Den enkelte bruker kan skru av og på dette selv, men vi anbefaler at den er på.

Dersom du bare skriver e-post adressen din i teksten uten å lage lenke på den slik som beskrevet ovenfor, vil ikke denne kodes. Da vil den være tilgjengelig for spam-roboter.

mvh, Ole K.