CRN_-_SPAM400X300__jpg.

Spam er sikkert godt, men ikke i blogg-systemet vårt 🙂

Begrepet er sammensatt av ordene “Spam” og “blogg”. Det er med andre ord en “Spam Blogg”.

En Splog er en blogg som blir opprettet med det ene formålet å promotere en annen nettside man bruker. Den har ikke noe innhold for seg selv, kun en- eller noen artikler som aktivt lenker til denne nettsiden. Det er en teknikk som brukes for å bygge lenker, som i sin tur skal bedre søkemotor plasseringen for et annet nettsted. En Splog er ikke laget for at mennesker skal lese- og ha noe utbytte av den.

Ofte er det lett å identifisere en Splog. Brukere som oppretter slike tegner seg ofte opp uten å registrere seg med sitt virkelige navn, og med en e-post adresse hos en av de som leverer gratis-epost med mange tall-bokstav kombinasjoner i e-post adressen.

Artikler som legges inn er ofte kun ren reklame for en annen web-side. Flere lenker i samme artikkelen peker på den samme nettsiden. Ofte er artikler som legges ut på slike splogger laget kun for lenke-sporing og innhold er ofte mer eller mindre usammenhengende. Det følger ikke mønsteret for et vanlig blogg innlegg.

Av og til kan det være vanskeligere å se forskjell på en Splog og en Blogg. Især når innleggene skrives på et fremmed språk som ikke er kjent for administrator.

Her på humlesite.eu er splogger ikke tillatt. Vi ønsker å tilby blogger til folk som har noe på hjertet de ønsker å få kommunisert. Man kan godt reklamere for produkter og tjenester, men innholdet må være skrevet av og til mennesker. Når man registrerer seg må man legge inn sitt eget navn, og den e-post adressen man bruker. Om tua98 registrere seg med og tua98 som sitt virkelige navn, og en artikkel med 9 lenker mot en og samme web-side som selger vesker, tenker jeg vel at dette er en Splog. Om olaf98 registrerer seg med olaf og legger inn sitt eget navn “Olaf Hansen”, og skriver noen innlegg om hvordan man bedømmer kvalitet på vesker, der man lenker til et sted der man kan få kjøpt gode vesker (en lenke). Da er vel dette en blogg.

Les hva google sier om «Spam blogger» i denne artikkelen

Problemet med Splogger, er at de ofte settes opp som en “robot” action. Om vi ikke har noe regler mot dette, vil antall splogger på nettstedet fort overstige antall reelle blogger. Om de vanlige brukerne her oppfatter at deres innhold som blir aggregert på fremsiden blir blandet med masse svada og og spam, så blir det mer utrivelig å benytte hele nettstedet. Jeg ønsker ikke at humlesite.eu skal være et verktøy for å lure søkemotorer. Skal noen opprette 1000 svada blogger omkring som alle peker på nettbutikken sin for å få den kunstig opp i søkeresultater, så sier det seg selv at innholdet på disse 1000 Bloggene blir ikke skrevet for mennesker som lesere. Om du lager deg 1000 blogger omkring, og får alle disse til å fremstå som selvstendige, innholdsrike blogger, med fornuftig budskap og verdifullt innhold, uten at disse er kopier eller plagiater av hverandre – ja da har du gjort en god markedsføringsinnsats, og fortjener en god plass i søkemotorer. Dette opplegget kan vi være med på.

Om du har opprettet en blogg her, og fått den sperret fordi vi vurderer at det er en Splog, – så har du selvsagt mulighet til sende en e-post til administrator (meg), og begrunne hvorfor dette ikke er en Splog. Om vi har tatt feil, retter vi selvsagt opp dette.

Mvh,

Ole Kristian Ek Hornnes

This post is also available in: English